NEVŞEHİR / HACIBEKTAŞ - Kızılağıl Ortaokulu

Nis

Ara

May

Okulumuzun katkılarıyla düzenlenmiş olan  10 D film etkinliğine tüm sınıflarımız  katılarak eğlenceli bir gün geçirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Nevşehir Valiliği himayesinde Nevşehir genelinde yürütülen "Kent(d)imizi Tanıyalım" Projesi kapsamında öğrencilerimize Okul Müdürü Esin YILMAZ eşliğinde Hacıbektaş ‘ın tarihi ve kültürel anlamda değer taşıyan Hacı Bektaş Veli Müzesi, Etnografya Müzesi, Hacıbektaş Yel Değirmeni, Kadıncık Ana Evi , Atatürk Evi ve Çilehane Bölgeleri tanıtılmıştır.

Hacıbektaş Müzesinde arkeolog olarak görev yapan Taylan SÜMER , gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik yaparak çok değerli bilgiler vermiştir. Öğrencilerimiz yaşadıkları yörenin kültürel değerlerini ,tarihi yerlerini tanıma fırsatı bulmuştur. Kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimize gezi için araç tahsis ederek destek sunan Hacıbektaş Belediyesi’ne de çok teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.Meclisimizin açılışının 103.yılını coşkuyla kutluyoruz. Bu güzel günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz. Bu 23 Nisan kutlamalarında öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde pek çok etkinlik hazırladılar. Öğrencilerimize, öğrencilerimizin çalışmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Kızılagıl ve Kayaaltı köylerinden törenimize katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan velilerimize de teşekkür ederiz.

Tüm öğrencilerimizin, tüm çocukların, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı da kutlarız.

Mrt

Bir Yolcuya

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğdugu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Necmettin Halil Onan

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Ara

Okulumuz öğrencileri sanatsal kültürel etkinlikler kapsamında sinemaya götürülmüştür.

Kas

10 Kasım 1938 saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 84. yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Ata'mızın ölüm yıldönümünde, Türkiye başta olmak üzere pek çok devlette anma törenleri gerçekleştirilecek. Bizler de bugün minnetimizi, sevgimizi sunmak amacıyla okulumuzda anma töreni gercekleştirdik . Saygı, minnet ve özlemle...

Kas

Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Şube ekipleri, okulumuz öğrencilerine trafik kurallarına ilişkin temel bilgiler aktarmıştır.Jandarma ekiplerilerimize teşekkür ediyor; öğrencilerimizde trafik konusunda geliştirdikleri farkındalığın büyük öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.

Ekm

Biliyorsunuz ki çok uzun ve gayet meşakkatli bir sürecin arkasından 13 ekim 1923 'te Ankara başkent yapıldı. Arkasından 29 ekim 1923'te de Cumhuriyet ilan edilmiştir. 29 Ekim 1923 de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü velilerimizinde katılımı ile okulumuzda coşkuyla kutlanmıştır.